ключови думи: 5-камерна система, KÖMMERLING, PVC дограма, Кьомерлинг, Кьомерлинг 88 Плюс, остъкляване, остъкляване-стъклопакет, топлоизолационни качества, топлоизолация, троен стъклопакет, цена на дограма, юнипласт

40ММ СТЪКЛОПАКЕТ И В ПЕТКАМЕРНА ДОГРАМА НА КЬОМЕРЛИНГ

''

                            Изискванията към енергийната ефективност и топлоизолацията на дограмата нарастват непрекъснато. Изискванията по закон, а и желанията на клиентите са такива, че те могат да се постигнат вече само със троен стъклопакет. Коефициенти от 1 и дори под Uw=<1 W/m2*K  вече изобщо не са екзотика, а ежедневие.

Такива коефициенти се постигат обикновено само с троен стъклопакет и то с обща дебелина не по-малко от 40 мм.

До скоро такъв стъклопакет можеше да се поставя единствено в шесткамерните дограми - в случая с Кьомерлинг, в системата 88+.

Стоеше обаче задачата за постигане на необходимия коефициент на топлоизолация ( и ширина на стъклопакета от 40 мм) на цена, която да не отказва клиента от покупката, предвид сегашната икономическа ситуация.

Вярното решение на  Кьомерлинг в тази посока дойде в края на миналата и началото на тази година. Създаден бе специален стъклодаръжател, който в комбинацията със съответен уплътнител и при използване на аргон  да позволява поставянето на стъклопакет с обща ширина 40 мм и в петкамерните системи на Кьомерлинг. А от там и за постигане на необходимите енергийна ефективност и коефициент на топлоизолация на целия прозорец по-малък от Uw=<1 W/m2*K.

Посредством нововъведенията, вече е възможно поставянето на стъклопакет с необходимата обща ширина от 40 мм и в системите Еврофутур Класик и Елеганс.

Естествено това решение е възможно, както за белите така и за цветните профили на Кьомерлинг.

Също така естествено е че е възможно да си поръчате петкамерна дограма Кьомерлинг със стъклопакет 40 мм в Юнипласт. И да я получите с необходимото качество и гаранции, и в договорения срок.

Заповядайте! Ще останете доволни!