ПЛЪЗГАНЕ PREMILINE НА ТРОЙНА РЕЛСА НА КЬОМЕРЛИНГ

ключови думи: koemmerling, KÖMMERLING, oстъклен балкон, PremiLine, PVC врати и прозорци, PVC дограма, UNIPLAST, безшумно движение, витрини, витрини на магазини, тройна релса, дизайнерски решения, дограма от кьомерлинг, елегантен дизайн, енергийна ефективност, модерен дизайн, нови дограми, остъкляване-стъклопакет, остъклени площи, пвц дограма, пластмасови прозорци, плъзгащи елементи, плъзгащи се врати, премиум класа, профилни системи, цветови варианти

 

Системата за плъзгащи системи на Кьомерлинг от семейството PREMILINE  (ПРЕМИ ЛАЙН),  бе допълнена тази година с нова добавка - плъзгане на тройна релса.

Новостта бе показана за първи път на щанда на Кьомерлинг на изложението FENSTERBAU FRONTALE в Нюрнберг - Германия, в края на март т.г.

По принцип системата за плъзгане Premi Line, която бе въведена в произдовство преди няколко години, обогати плъзгащите системите на Кьомерлинг като позволи по-големи размери на елементите, по-леко и комфортно движение на крилата и повече светлина в помещенията.

Тройното плъзгане допълва системата в направление на увеличаване на отваряемата част на прозоречната конструкция до 2/3 от площта й. Става възможно прибирането на всички 3 крила в единия край на прозореца/вратата и отваряне на по-голямата част от конструкцията. (В досегашния вариант максималната отворена площ на позицията беше 50%) В този смисъл тя е много удобна за големи портали на веранди, за остъкляване на балкони, в заведения за обществено хранене, магазини и пр. където се търси максимум отворена площ.

Значително се разширяват възможностите за нови и по-богати дизайнерски решения.

Както и до сега системата за плъзгане се предлага в два варианта:

- за по-малки размери - остъкляване на балкони, прозоречни елементи с по-ниски височини и пр.

- и за по-големи размери, където се ползват усилени профили за крила, подходящи за по-големи конструкции, където е необходимо и по-висока стабилност и здравина.

С новите елементи в системата стават възможни кострукции с до шест подвижни или комбинация от подвижни и неподвижни крила.

Както и досега, в крилата е възможно вграждане на стъклопакети с дебелина до 32 мм, с което се допуска използването и на тройни пакети. По такъв начин се постигат и по-добри показатели на топлоизолация на целия елемент.

Естествено и новата система плъзгане на Кьомерлинг се предлага освен в бял и в много други цветове и дървесни декори - включително златен дъб, орех, махагон и др.

 

''

НОВОТО ПЛЪЗГАНЕ НА КЬОМЕРЛИНГ ПРЕМИ ЛАЙН, НА ТРОЙНА РЕЛСА.